Jovica Spajić je pobednik jedne od najtežih trka na svetu odrzane krajem janura 2019. u Minesoti – „Arrowhead Ultra 135“: 217 km za 36 sati i 9 min, ekstremni uslovi, temperature do -50°C. Ovo je statistika samo jedne iz niza velikih trka.

Učestvovao je u skoro svim najvažnijim svetskim ultra trkama, od „Yukon Artic Ultra“ gde je pretrčao 700 kilometara po Arktičkom krugu, na temperaturama od -50°C, do „Sahara race“, u kojoj je prešao 250 kilometra u namibijskom delu Sahare, gde su temperature bile više od 50°C.god. pobedio je u legendarnoj trci „Jungle Marathon“, verovatno najtežem ultramaratonu na svetu.Heroj, mnogi bi rekli natčovek… mi kažemo: reprezent ljudskosti, inspiracija, mudrac, skup vrlina, vanvremenski snažan, u skromnosti postojan!

Izuzetna čast nam je ukazana: Jovica je ambasador Theraguna. Pitali smo ga – zašto Theragun, a ovo je njegov odgovor u celosti:

„Priroda, a naročito planina, za mene predstavljaju neiscrpan izvor inspiracije i bezgraničan „poligon“ za izvođenje najkreativnijih treninga i aktivnosti sa ciljem poboljšanja sveopšteg zdravlja, kao i specificne kondicije neophodne za sportove kojim se bavim, a to su – ultramaraton i ekstremne trke izdržljivosti. Kombinujuci sportove poput planinskog trčanja, skyrunning-a, turno skijanja, planinarenja, orijentiringa, brdskog biciklizma, sa elementima alpinistike i visokogorstva, dani u planinama postaju „igralište“ u kome mozete da iskažete puni potencijal. Ovakvi dani su fizički intenzivni, zahtevni i iziskuju i dobar oporavak kako bi se produžio boravak i telo bilo spremno da iz dana u dan uživa u blagodatima prirode i planine. Na tom putu oporavka, kao pravi i iskonski saveznik, prijatelj i verni saputnik, tu je i Theragun. Opisao bih ga dvema rečima, praktičan-pouzdan. Omogućio mi je da dani u prirodi budu još lepši, duži, kvalitetnije iskorišćeni i da se telo oseća zdravijim u svakom smislu…

HVALA TI, JOVICE!