Exxentric

Povećava efikasnost treninga snage. Povećava učinak tokom treninga i rehabilitacije.

„Ako možemo za neki trenažni metod da kažemo da je SILVER BULLET, to je ekscentrični trening.“ – Prof. dr Marko Stojanović

Zadovoljan vežbač ostaje vežbač!

Pitali smo Prof. dr Marka Stojanovića – Zašto ekscentrični trening?

“Sada ima dovoljno naučnih dokaza o tome da ekscentrični trening ima čitav niz veoma pozitivnih efekata na sportsko postignuće, tako i na proces rehabilitacije. To je srebrni metak trenažnog procesa u širokom dijapazonu aktivnosti… Ultra efikasno sredstvo za razvoj svih parametara snage, eksplozivne snage, ekscentricno koncentričnog impulsa, brzine i agilnosti što ga čini ultimativnim trenažnim alatom. ”

. Profesor koristi kBox4. Koristi ga svakodnevno u svom radu  kako u procesu rehabilitiacije, tako i sa vrhunskim sportistima kao alat za unapređenje sporskog postignuća…

Exxentric-ovi kBox4 i kPulley su namenjeni kome?

Ukoliko se na bilo koji način bavite sportom – profesionalno ili ste napredan rekreativac ili niste, nego samo uživate, fizioterapeut ste ili se na drugi način bavite terapijom, personalni ste ili kondicioni trener – ove dve sprave dozvoliće vam da treningu pristupite na način drugačiji od svakog do sada.

kBox4 i kPulley unaprediće ponudu vašeg fitness centra ili drugog sportskog objekta i unaprediće trening i rezultate svakog vašeg vežbača.

Izo-inercijalni trening –
šta je to?

Izo-inercijalni trening zapravo je trening koji garantuje maksimalno opterećenje mišića, dakle u oba smera i u različitim uglovima koristeći silu inercije, pre nego samo silu gravitacije. Konkretno, mišić savladava otpor i tokom kontrakcije i tokom opružanja. Rezultat je dublja aktivacija mišića i često nedostupih mišićnih vlakana.

kBoxSquat_izo-inercijalni-trening

Benefiti

Ukoliko je cilj oporavak ili prevencija mogućih povreda, ukoliko je cilj pomeranje granica i trening na kompletno drugačijem nivou, kBox4 i kPulley jesu paket kome treba pokloniti poverenje!

Da li utiče na hipertrofiju mišića? “Povećava time under the tension – vreme pod tenzijom pa je na taj način i efekat treninga najveći mogući, povećava poprečni presek mišića“ – Prof. dr M.S.

Lako se prenosi.Prilgodljiv je svim uslovima. Na terenu, u gym-u ili u kući. Koristan za sve od vrhusnkog sportiste, pacijenta na rehabilitaciji, do rekreativca.

„Po novim preporukama, ekscentrični trening se primenjuje vec od 3 nedelje rehabilitacije, npr. za povrede prednjih ukrštenih ligamenta. Zato što ima izuzetno pozitivne efekte ne promenu strukture kolagena tetive i ligamenata” – Prof dr M.S.

Kontakt

Saznajte više ili poručite odmah!